Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Hoe je het beste led schijnwerpers in de tuin kan gebruiken

 

Waarschijnlijk ben je nu wel bekend met led lampen. Deze relatief nieuwe ontwikkeling op het gebied van verlichting heeft voor een heuse revolutie gezorgd in de manier waarop wij met lampen omgaan. Waar het gebruikelijk was om eigenlijk iedere 1-2 jaar de lampen te vervangen gaan led lampen gemakkelijk 10-20 jaar mee. Het is dan ook niet gek dat led verlichting tegenwoordig overal gebruikt wordt.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de led schijnwerpers die in de tuin gebruikt worden. Of het nu gaat om inbraakpreventie of gewoon als licht om de tuin te verlichten, led schijnwerpers bieden heel veel opties.

Toch kan het lastig zijn om deze led lampen op een goede manier te installeren. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij led schijnwerpers het beste kan gebruiken in de tuin.

 

Led schijnwerpers zijn ideaal voor grote lange oppervlakten

 

Led verlichting produceert een heldere bundel aan licht. Hierdoor kunnen led schijnwerpers gemakkelijk hele grote oppervlakten aan grond verlichten. De gemiddelde led lamp werkt echter in een langwerpige vorm. Om hier optimaal gebruik van te maken kan je ze dus het beste over de lengte van je tuin gebruiken, of bijvoorbeeld schijnend over de hele oprit. Op die manier is niet alleen alles goed zichtbaar, mensen worden dan ook niet direct helemaal verblind wanneer ze een hoek omlopen in de straal van het licht.

 

Led lampen kunnen goed tegen alle weersomstandigheden

 

Een groot probleem van traditionele soorten lampen is dat ze niet goed kunnen tegen veranderende temperaturen. Zo gaat een halogeen lamp beduidend minder lang mee als je het in de winter, omdat het in de kou in één keer heel warm wordt.

Led lampen zoals schijnwerpers hebben hier geen last van. Dit heeft te maken met de manier waarop led lampen hun licht opwekken. Hier komt geen warmte bij vrij en de lamp is ook niet omhult met glas. De levensduur van led verlichting zal dan ook niet veranderen als je het buiten gebruikt.

Je kan led verlichting zo lang laten branden als je dat zelf wilt

 

Het maakt niet uit of je goedkope led lampen nu slechts een paar seconden aan wilt hebben, of juist uren achter elkaar. Of je je lamp nu als bewakingslamp wilt gebruiken of juist als decoratielamp, door led lampen te gebruiken weet je zeker dat ze heel lang mee gaan. Zelfs als je dit soort lampen meer dan 12 uur iedere dag laat branden, dan nog zouden ze 11 jaar meegaan. Gebruik je hem als bewakingslamp, dan gaat hij normaliter decennia mee.

 

 

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-schijnwerpers-ip65.html

Gerelateerde artikelen

Je gunt jezelf toch het beste

Veilig trampoline springen

Verandering van Kerst