Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

LED TL lampen vervangen

Hoewel het een paar jaar geleden misschien nog niet denkbaar was om veel lampen te vervangen door de led verlichting is het tegenwoordig gewoon geworden. De meeste huizen en kantoren zijn al voorzien van ten minste een aantal led lampen. En dat is ook niet zo raar, ze hebben namelijk een hele hoop voordelen tegenover de reguliere variant. Je kunt je ogen uitkijken in de winkels en op het internet, want led verlichting is namelijk verkrijgbaar in de meest uiteenlopende varianten. Vaak zijn er meerdere varianten beschikbaar dan de gewone lampen. Hieronder zullen de belangrijkste voordelen van led verlichting zoals bijvoorbeeld led tl worden benoemd.

 

De led tl buizen hebben bijvoorbeeld een langere levensduur dan de klassieke variant. Ze zien er wel hetzelfde uit maar gaan ongeveer 5 keer zo lang mee. Dit is natuurlijk in verschillende opzichten een voordeel. Doordat ze langer meegaan hoef je minder vaak een vervanging aan te schaffen. Maar ook is het niet meer nodig om zo vaak op een keukentrapje te gaan staan en de lamp te vervangen. Dit scheelt dus een hele hoop!

 

Natuurlijk is led verlichting erg energiezuinig. De energie die je ermee bespaart wordt omgerekend in euro’s een heel fijn voordeel! Op die manier geef je dus minder geld uit aan lampen en kun je dit geld weer aan leukere dingen besteden. Tevens is het beter voor het milieu en ben je dus goed bezig voor je omgeving. De led tl buizen moeten niet zo vaak worden aangeschaft als de klassieke variant, waardoor er dus op den duur minder afval ontstaat. Kies dus vandaag nog voor een led tl buis in plaats van een gewone, en bespaar tot wel 60% energie!

 

Een fijn voordeel voor huishoudens met dieren en kinderen is dat de lampen niet warm worden. In tegenstelling tot de klassieke tl buizen worden deze niet warm en kun je er dus ook niet je vingers aan branden. Dit scheelt ook weer wat het opletten op de kinderen of dieren betreft. Mochten ze er per ongeluk mee in aanraking komen dan is het nooit meer dan een warme gloed die er vanaf komt. Ook het brandgevaar wordt hierdoor sterk verminderd. Led tl buizen vliegen niet zo snel in brand en ze leveren dus ook minder gevaar op. Ook het vervangen wordt gemakkelijker, raak de buizen gerust aan! Ze worden niet heet.

 

Led tl buizen zijn beschikbaar in verschillende kleurtonen en zijn dus voor verschillende situaties denkbaar. Kijk eens een middagje rond op het internet en vergelijk de verschillende kleuren en types. Je komt vast en zeker iets tegen wat aan alle voorwaarden voldoet.

http://www.leds-depot.be/led-230v/led-tl-t8.html

Gerelateerde artikelen

Geniet van een opgeknapte tuin

Touringcar huren

Veilig trampoline springen