Tuwallonie
Image default
Energie

Stroomgenerator kopen voor uw camper?

Bent u uw camper in orde aan het brengen voor een vakantie? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vakantie met de camper vanwege de rust en de vrijheid. U kunt gaan en staan waar u wilt en heeft altijd alle voorzieningen bij de hand. Om deze voorzieningen aan boord van uw camper, zoals een ijskast of een koffiezetapparaat, te kunnen laten functioneren heeft u stroom nodig. Nu zijn er meerdere manieren om stroom te genereren, zoals een generator die werkt op diesel of op benzine. De veiligste en het meest geruisloze oplossing is echter een generator die werkt op elektriciteit. Wilt u een stroomgenerator kopen? U kunt daarvoor eens in de webshop kijken van Navex Elektro uit Wommelgem.

Waar moet u op letten als u een stroomgenerator gaat kopen voor uw camper?

In een camper wordt de stroom geleverd door batterijen: een batterij die speciaal gereserveerd is voor het functioneren van het voertuig en daarnaast nog een of meer batterijen voor het woongedeelte. Met deze batterijen kan alle elektrische apparatuur die gelijkstroom nodig heeft worden voorzien van stroom, zoals de verlichting en de ijskast. Om de batterij weer te kunnen opladen heeft u een stroomgenerator nodig. Wanneer u een stroomgenerator gaat kopen, moet u letten op de laadcapaciteit van het apparaat. Die moet in overeenstemming zijn met de grootte van uw batterijbank. Wanneer u ook zelf stroom opwekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen moet u opletten of de generator ook de opgewekte stroom kan gebruiken om de batterijen te laden. En wilt u apparaten die wisselstroom nodig hebben, zoals een gewoon koffiezetapparaat, gebruiken wanneer u aan de kant van de weg staat? Dan heeft u naast een stroomgenerator ook een omvormer nodig, die u bij deze professional kunt kopen.

Wilt u weten welke stroomgenerator u moet kopen?

Welke generator geschikt is voor uw camper hangt dus af van een aantal factoren. Als u wilt weten elke stroomgenerator u moet kopen, kunnen ze u hier bij Navex Elektro te Wommelgem in adviseren. Het kopen van een stroomgenerator is nog nooit zo makkelijk geweest.

https://www.navexelektro.be/