Tuwallonie
Image default
Afvalverwerking

Waarom is recyclen erg belangrijk?

Iedereen in Nederland produceert dagelijks afval. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan papierwerk van bedrijven, maar ook aan wegwerpverpakkingen van voedingswaren. Tegenwoordig houden we ons steeds vaker bezig met het hergebruiken en recyclen van verpakkingen. Dat is overigens ook ontzettend belangrijk. Wil je weten waarom dit zo belangrijk is? Dan is het aan te raden om dit artikel grondig door te lezen. 

Er zitten waardevolle materialen in het afval

Een van de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om bedrijfsafval en ander soorten afval te recyclen, is omdat er in het afval waardevolle materialen zitten. Hierbij kun je denken aan papier, maar ook aan ijzer en edelmetalen. Het zou erg zonde zijn als deze waardevolle materialen verloren gaan, want bij het produceren van deze materialen is veel CO2 vrij gekomen. Daarnaast zijn er niet genoeg bomen om de vraag naar papier bij te benen en ook kunnen we niet onbeperkt veel ijzer en edelmetalen uit de bodem halen. 

Je vermindert de CO2 uitstoot

Onze wereld heeft een groot probleem en dat is dat de aarde aan het opwarmen is door de uitstoot van CO2. Het is erg belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt verminderd, want anders is de aarde in de toekomst onbewoonbaar. Door zoveel mogelijk te recyclen, is het mogelijk om te voorkomen dat de CO2 uitstoot vermindert. Dat heeft ermee te maken dat de vraag afneemt naar nieuwe materialen en er dus minder CO2 uitgestoten hoeft te worden. Daarnaast worden er ook minder bomen gekapt die CO2 omzetten naar zuurstof. 

Hoe kun je bijdragen?

Als je een eigen bedrijf hebt, dan ben je er verantwoordelijk voor dat het afval goed verzameld wordt zodat het gerecycled kan worden. Mocht je een startende ondernemer zijn, dan is de kans groot dat je niet precies weet hoe je hieraan kan bijdragen. Het is eigenlijk vrij simpel, want je hoeft alleen maar een contract af te sluiten bij een afvalverwerker in Nederland. Zij plaatsen meerdere verschillende containers bij je bedrijfspand en halen deze enkele keren per week op. Natuurlijk zijn het zeker niet alleen de bedrijven in Nederland die hieraan moeten bijdragen, want ook de Nederlandse consumenten zullen dit moeten doen. Dat gebeurt ook steeds vaker. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan in het leven roepen van de blauwe papier container, maar ook aan het betalen van statiegeld op blikjes.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk