Tuwallonie
Image default
Woningen

Binnendeuren laten plaatsen prijs

Hoe, wat en waarom kunststof ramen smeren?
Moderne PVC-beglazing is erg praktisch en niet veeleisend, maar moet ook worden verzorgd. Ontdek hoe u rubberen pakkingen en kunststof raambeslag thuis kunt smeren om hun functionaliteit en onberispelijk uiterlijk lang te behouden.

Smering van raambeslag

Waarom heb je vet nodig voor kunststof ramen?
Het afdichtrubber en de bewegende delen van de fittingen worden gesmeerd. Deze omvatten borgpennen met excentrieke, verschuivende en wrijvende metalen elementen. Wat is het risico van gebrekkige smering voor fittingen? Slijtage van mechanismen, ongebruikelijk klikken en piepen van deuren. Smering van de raamafdichting en bevestigingsmiddelen helpt het defect te elimineren. Als u het afdichtingsrubber gestaag verzorgt, blijft het lang elastisch en zijn de ramen luchtdicht, warm en stil. Anders moet het circuit snel worden vervangen.

Hoe en waarmee moet u zelf kunststof ramen voor de winter smeren?
Velen veel mensen zich af of het mogelijk is om machineolie te gebruiken? Nee, maar synthetisch is prima. Bij negatieve temperaturen wordt het niet dikker zoals mineraal. Een goede keuze is siliconenvet voor geïmporteerde kunststof ramen. De beste oplossing zijn speciale producten van raammerken. Ze worden aangeboden door KALEVA, REHAU. De productlijnen omvatten sets wasmiddel voor dubbele beglazing en een samenstelling voor armaturen met een afdichtingscontour.

Kies een harsvrij en zuurvrij vet voor kunststof raamafdichtingen en bevestigingen. Gebruik geen geïmproviseerde huishoudelijke producten – smeer raamsystemen, hun elementen niet in met groente of boter, babycrème, vaseline. Dit heeft een slecht effect op de bevestigingsmiddelen.

Hoe kunststof ramen goed te smeren?
De beglazingsmechanismen en het afdichtingsrubber worden in fasen gesmeerd.

Reiniging. Bij de verzorging van raambeslag moet het vuil worden verwijderd. Dit is handig om dit te doen met een harde borstel en een zachte doek. Veeg hiermee moeilijk bereikbare delen van het raam schoon. Reinig de afvoergaten en zorg ervoor dat ze vrij blijven van verstoppingen. Borstel de bevestigingen van vlekken en oud vet en veeg het oppervlak vervolgens droog met een doek. Agressieve huishoudelijke chemicaliën zijn niet uw assistent. Dergelijke stoffen zullen het uiterlijk van de beglazing bederven, deze beschadigen.
Smering van bevestigingsmiddelen. Spuit het smeermiddel op korte afstand van het raam in. Verdeel standaardolie zonder spuitpistool door de raamkruk in verschillende richtingen te bewegen, zoals bij het openen of sluiten van een raam. Breng een paar druppels olie aan op de onderdelen.
Rubber smering. Een eenvoudige procedure helpt om de elasticiteit van de contour en het effect van waterafstotendheid te behouden. Maak de afdichting eenmaal per jaar schoon met een vochtige doek en veeg deze af met een speciaal middel. Het is beter om een ​​doek te gebruiken die goed vocht opneemt.
Smeerintervallen
Helling zorg.
Het smeren van raamonderdelen kan ondoeltreffend zijn vanwege de aanhechting van stof op oppervlakken en bij het reinigen van ramen. Ze moeten regelmatig worden gesmeerd, afhankelijk van de omgeving en de bedrijfskenmerken van de profielen. Inwoners van megalopolissen en degenen die vaak hun ramen openen en sluiten, wordt aangeraden om 2-3 keer per jaar een “oliedouche” voor hun armaturen te doen. Bij zachtere bediening is een voldoende frequentie eenmaal per jaar.

Duurzame PVC-beglazing, die tientallen jaren meegaat, heeft regelmatig onderhoud nodig. En dan, met de juiste installatie en onderhoud, is het gegarandeerd voor minstens 30 jaar comfort en warmte in huis. Pas de fittingen aan, reinig het profiel en glas van vuil, smeer de bevestigingen en de contour minimaal één keer per jaar.

Wetende hoe u de afdichtingsgom op kunststof ramen kunt smeren, kunt u bij ons bedrijf een geschikt product bestellen.

 

Binnendeuren laten plaatsen prijs

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/