Tuwallonie
Image default
Verbouwen

Prijs ramen

Ramen kunnen een belangrijke rol spelen in het energieverbruik van uw woning. Ramen zijn de laatste verdedigingslinie tegen wind en warmteverlies, maar glas kan ook ongewenste zonnewarmte blokkeren. Als huiseigenaar moet je letten op de energiemetingen die in de raamspecificaties staan ​​vermeld. Kijk eens naar de zonnewarmtewinstcoëfficiënt, deze vertelt je hoeveel zonnestraling het raam door het glas laat. Het enige probleem? Dit getal is een statische meting, zodat uw ramen het hele jaar door dezelfde hoeveelheid zonnewarmte kunnen absorberen of blokkeren. Maar in bepaalde periodes van het jaar kan de zon gebruikt worden voor passieve verwarming, waardoor je ook in de winter minder energie verbruikt. Dit idee is precies waarom bouwkundig ingenieurs dynamisch slim glas voor ramen ontwikkelden.

Deze met wifi verbonden slimme glasoppervlakken zijn uitgerust met omgevingssensoren die de kamerbezetting, het weer en zonlicht kunnen lezen. Wanneer je het nodig hebt, passen ze de gordijnen aan om meer zonnewarmte binnen te laten en je huis te beschaduwen als het warm is. Hierdoor hoef je de kleurtoon op geen enkel moment aan te passen.

Het nadeel is dat deze high-end technologie niet erg goedkoop is. De meeste slimme raam kosten minstens 50% meer dan niet-geautomatiseerde producten, dus het installeren van meerdere ramen is een grote investering. Van andere kant zien de fabrikanten dat ze de energiekosten met maar liefst 20% van hun maandelijkse rekeningen kunnen verlagen, dus het rendement op de investering van slimme glazen ramen kan in de loop van de tijd de moeite waard zijn.

 

 Kosten Nieuwe Deur

Prijs ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0052-prijs-ramen.html