Tuwallonie
Image default
Aanbiedingen

Industriële lampen: de blikvangers van je interieur

Industriële lampen: de blikvangers van je interieur

De industriële woonstijl is tegenwoordig razend populair. Je ziet deze woonstijl dan ook overal opduiken en iedereen lijkt er van te houden. De robuuste en stoere uitstraling van deze interieurtrend trekt veel mensen aan. Alhoewel de oudere generatie vaak voor een klassieke look gaat, zien we dat de jongere generatie steeds meer en meer aandacht schenkt aan een industriële look. Industriële lampen zijn dan ook echte blikvangers in jouw woning. Wij leggen je in dit artikel alles uit wat jij moet weten over industriële lampen, zodat jij jouw huis een extra industriële touch kan geven!

De industriële hanglamp

Een industriële hanglamp bepaalt vaak de sfeer in een interieur en kan dus zeker niet ontbreken in een industrieel interieur. Bovendien bestaan industriele hanglampen al jaren, ze hebben gewoon een comeback gemaakt en zijn weer helemaal hip. Vroeger werden industriële hanglampen vooral gebruikt om fabriekshallen te verlichten. Ze werden gemaakt van robuuste en grove materialen omdat deze wel tegen een stootje konden. Bovendien gingen ze jaren mee, gaven ze veel licht en waren ze erg praktisch in gebruik. Ze waren vroeger dus al fan van de industriële hanglampen. De meeste industriële meubels en lampen zijn dan ook afgeleid van industrie vroeger. 

De industriële look 

Stoer, robuust, opvallend en sfeervol zijn de woorden waar je aan denkt bij een industrieel interieur. Wanneer je een industriële lamp gaat kopen let je dan ook best op wat er past bij de rest van je industriële interieur en de stijl, de materialen en de kleuren van de lamp. Er wordt vaak gebruik gemaakt van harde, stoere, robuuste en onafgewerkte materialen. Denk maar aan hout, metaal, roest, leer, touwen en beton. Het mooie aan de industriële stijl is dat je al deze soorten materialen kan combineren, dit totaalplaatje geeft een stoere look waar jij naar op zoek bent, ook als het over lampen gaat. Bij Woondesign hebben we bovendien industriële lampen in allerlei formaten en vormen. Meerdere lichtbronnen, een grote lampenkap, staande lampen… voor elk interieur een industriële lamp. 

Waar hang of plaats je een industriële lamp?

De mooiste plaats om je industriële lamp echt te laten opvallen is een hanglamp boven de eettafel. Zo kan iedereen de lamp bewonderen. Maar eigenlijk past een industriële lamp overal. Heb je een grote inkomhal thuis, kleed deze dan aan met een hanglamp met een industriële look, zie het als een industriële luster. Ook de woonkamer is geschikt voor bijvoorbeeld een industriële vloerlamp. Heb jij een slaapkamer met een robuuste en stoere look? Dan kan je zelfs in de slaapkamer gebruik maken van bijvoorbeeld een industriële leeslamp. Dit maakt het interieur helemaal compleet. Het is bovendien leuk om alles te mixen en matchen, je kan dus makkelijk een vloerlamp met een hanglamp combineren. Bovendien kan je dit doortrekken in je volledige interieur, de stoelen, de tafel, de salontafel, trek de materialen van je lamp door en je krijgt een fantastisch industrieel geheel! 

 

Neem snel eens een kijkje bij onze industriële binnenlampen en ga voor een echte eyecatcher in jouw interieur!