Tuwallonie
Image default
Beauty en verzorging

Wat kun je doen tegen een droge huid?

Wanneer je last hebt van een droge huid is dit erg vervelend. Een droge huid kan zorgen voor irritaties en roodheid in gezicht. Daarnaast scheurt de huid sneller. Doordat de huid scheurt kun je last krijgen van schilfers en velletjes. Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid komt vooral veel voor tijdens de wintermaanden. Dit komt door de verandering in temperatuur. Lage temperaturen in combinatie met koude wind kan ervoor zorgen dat de huid droog wordt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen een droge huid. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je dagelijks gebruikt maakt van bepaalde verzorgingsproducten, zoals een dagcreme. Hierbij is het belangrijk dat je dit consequent gebruikt voor het beste resultaat. Maar er zijn ook nog een aantal andere dingen die je kunt doen. Daar lees je meer over in deze blog.

Verzorgingsproducten die je kunt gebruiken

Je huid is gevoelig en dient daarom op de juiste manier verzorgd te worden. Hiervoor kun je gebruik maken van verzorgingsproducten. Er bestaan veel soorten verzorgingsproducten die speciaal zijn gemaakt voor een droge huid. Douchegels of zeepjes zijn niet altijd geschikt voor mensen met een droge huid omdat deze de huid juist vaak verder uitdrogen. Let daarom op dat je zeep gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype. Daarnaast is het belangrijk om de huid dagelijks te verzorgen met een voedende dag- en nachtcreme. Vooral na het douchen moet je de huid goed insmeren zodat je uitdroging tegengaat. Het is dan ook verstandig om je lichaam in te smeren met een body lotion.

Hydratatie van de huid

Om uitdroging van de huid te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Water zorgt ervoor dat het vochtniveau in je lichaam op peil blijft. Hierdoor blijft de huid goed gehydrateerd en zul je veel minder snel last krijgen van een droge huid. Zorg er ook voor dat je nadat je wakker bent geworden meteen wat water drinkt. Je lichaam verbruikt namelijk een hoop vocht tijdens het slapen en het is belangrijk dat dit weer wordt aangevuld zodra je opstaat. Je kunt er ook voor kiezen om thee te drinken. Dit is meestal wat fijner om te drinken tijdens de wintermaanden.

 

 

https://www.beautyplaza.com/nl-be