Tuwallonie
Image default
Eten en drinken

100% Belgische tomaten

Die vind je bij Stoffels Tomaten! Hun kwekerij is gesitueerd in Rijkevorsel, in de provincie Antwerpen. Aan het hoofd staan Paul Stoffels en zijn echtgenote Petra Veldman. Samen bouwden ze het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in België op vlak van tomaten. In de loop der jaren breidde niet alleen hun zaak uit, ook hun personeelsbestand steeg zienderogen. De dag van vandaag kunnen ze rekenen op meer dan 20 medewerkers die elk op hun manier hun steentje bijdragen en ervoor zorgen dat jij kunt genieten van de lekkerste Belgische tomaten.

Een productieproces met respect voor de natuur

Laat je verleiden door hun grote aanbod aan Belgische tomaten in Rijkevorsel. Om de productie van de vruchten zo vlot en optimaal mogelijk te laten verlopen, investeerde Stoffels Tomaten fors in innovatieve productietechnieken. De Belgische tomaten worden gekweekt in de beste omstandigheden. De temperatuur wordt afgesteld op de noden van de tomaten en worden gesproeid met gerecycleerd regenwater.  Op die manier bootsen ze zo goed mogelijk de natuurlijke leefomgeving van de vrucht na en wordt er zo min mogelijk water verspild. Dit is trouwens niet de enige inspanning die ze leveren. Zo worden alle gewasresten gecomposteerd en opnieuw ingezet als meststof voor jonge planten.

Goed voor mens en milieu

Omdat de tomaten volledig in België worden gekweekt, verwerkt en getransporteerd, ligt de ecologische voetafdruk van Stoffels Tomaten een pak lager dan deze van hun buitenlandse collega’s. Stoffels Tomaten verdeelt zijn Belgische tomaten niet alleen in Rijkevorsel. Ze zijn geliefd over heel de provincie Antwerpen en veroveren elke dag nieuwe steden en gemeenten. Je vindt hun tomaten in buurtwinkels en grotere supermarkten. De fleurige verpakking is slecht een voorsmaakje van al het lekkers dat je binnenin vindt. Kies jouw favoriet en steun hiermee tegelijkertijd je lokale handelaar. Zowel zij als je lichaam zullen je dankbaar zijn!

https://www.stoffels-tomaten.be/