Aankooptips voor uw nieuwe kleerkast

Waar moet je op letten bij het kopen van een kleerkast

De eerste vraag die je moet stellen is; hoeveel ruimte heb ik? En eigenlijk zin dat twee vragen. Hoeveel ruimte heb je al om je kleren op te bergen? En als tweede vraag; hoeveel ruimte heb je nog nodig? Maar ook de vraag waar de kleerkast moet gaan staan is belangrijk. Om bij het begin te beginnen, heb je een kleerkast nodig of is het de moeite waard aan een verbouwing te gaan denken en een inloopkast te plannen? Een inloopkast kun je zien als een klein, extra kamertje met veel ruimte om verschillende soorten kleren, accessoires en andere zaken op te bergen. Het is een extra kamertje, dus het blijft uit het zich vanuit de slaapkamer waar het mee verbonden is. Dat is makkelijk bij het opruimen. Maar om in een bestaande woning een inloopkast te bouwen is geen eenvoudig klusje. Vergunningen heb je niet nodig want het is een binnenverbouwing. Maar je moet wel even een architect of ingenieur raadplegen om er zeker van te zijn dat je geen steunmuren afbreekt zonder de juiste voorzorgsmaatregelen.

Een kleerkast laten bouwen of er een kopen

Als je besluit een kleerkast te kopen heb je ook alweer twee keuzes. Je zou de kleerkast kunnen kopen en een plaatsje geven in je huis, maar in laten bouwen is ook een mogelijkheid. Kijk goed naar de plaats die je voor ogen had toen je besloot een kleerkast te gaan kopen. Past de kast wel, en kun je het meubel op zijn plaats krijgen zonder iets af te hoeven breken? Lukt dat niet zonder hulp, dan is het laten bouwen mogelijk toch de betere optie Een goede meubelmaker kan een kleerkast voor je bouwen. Vast ingebouwd op de plaats waar die het meest nodig is. Natuurlijk zijn de kosten van een dergelijke onderneming hoger dan een kleerkast kopen. Maar het bouwen van een kledingkast is niet eventjes voor nu. Het is een investering voor altijd.

Win altijd goede adviezen in

Ga nooit zomaar naar een meubelzaak en koop dan meubels. Wanneer je denkt een meubelstuk, een kleerkast of iets anders, nodig te hebben, overleg dan in de eerste plaats met je huisgenoten. Het huis is tenslotte ook hun thuis. Bovendien kunnen de adviezen over smaak, kleurkeuze en zelfs materiaalkeuze van je vrouw, of van je man, heel anders zijn dan die van jou. Als je een ondoordachte aankoop hebt gedaan zit je aan alleen je eigen smaak en kennis vast.

Goede meubels, een goede meubelmaker

Zoek ook een goede meubelmaker uit. De geproduceerde meubels zijn heel goed van kwaliteit en er wordt over het algemeen goed materiaal gebruikt. Maar het kan geen kwaad zelf eens in een fabriek te gaan kijken. Wanneer er sprake is van handwerk, of zelfs maar de afwerking van meubels met de hand, kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit goed is. Bij een bezoek aan de meubelmaker kun je ook zien of de smaak van de geleverde meubels een beetje in lijn ligt met je eigen smaak of met de smaak van je gezinsleden. Ook met het bezoeken van de website is het mogelijk een indruk te krijgen van de meubels en te zien of ze in de smaak zullen vallen. De meest belangrijke tip voor het kopen van een kleerkast is daarmee, overleggen, en nog eens overleggen.