Tuwallonie
Image default
Kinderen

Kinderschoenen voor in de zomer

We zijn net uit de winterperiode. De lente is net begonnen. Af en toe hebben we al een mooie dag met wat zonnestralen. Dat geeft meteen extra energie vindt je ook niet?

De winterperiode ligt weer achter ons. We hebben geen strenge winter gehad, echt koud is het niet geweest en sowieso niet voor een langere tijd achtereen. Maar we hebben natuurlijk wel in wat dikkere kleding gelopen de laatste paar maanden. Want ook een graad of vijf is natuurlijk niet warm genoeg om in zomerse kleding te lopen.

En ook qua schoenen zijn er natuurlijk de typische wisselingen in de verschillende jaargetijden. Waar we in de winter vaak in wat hogere en beter afsluitende schoenen lopen, daar gaan we richting de zomer meer naar lage en meer open schoenen.

Ook de kids gaan natuurlijk mee in deze trends. Zeker ook wat schoenen betreft. Als ouders wil je jouw kinderen uiteraard beschermen tegen weersinvloeden. Dus de winterdag laat je ze meestal wat warmere schoenen aan doen. En als de mooiere dagen aanbreken mogen ze wat luchter schoeisel aantrekken.

Ben jij nog op zoek naar nieuwe kinderschoenen voor de komende zomer? Hieronder geven we een aantal tips.

Kinderschoenen voor in de zomer

Kinderen in de groei moeten regelmatig wisselen van kleding en schoenen. Soms gaat dit zeer snel. Als je ouder bent dan zul je dat ongetwijfeld wel herkennen. Dat maakt het af en toe wel lastig om inkopen te doen. Je wilt goede kwaliteit kleding en schoeisel voor je kinderen. Tegelijkertijd denk je af en toe wel eens, heb ik zoveel geld betaald voor iets wat nu al niet meer past?

Als je meerdere kinderen hebt, dan kun kleding en schoeisel misschien over laten gaan van de één naar de ander. Zo wordt het langer gebruikt en heb je meer waar voor je geld.

Ga je shoppen voor kinderschoenen die in de zomer gedragen kunnen worden, dan kun je op veel plekken terecht. Advies is wel dat als je kind sterk in de groei is om te kiezen voor een schoen met een goede zool. Vooral als je kind nog wat jonger is, is de voet nog aan het ontwikkelen. Een goede zool is dan belangrijk.

Fysieke winkels

Je kunt uiteraard terecht in een fysieke winkel. Als je hier met je kind of kinderen naar toe gaat, dan kunnen ze de schoenen meteen passen. Ook kunnen ze er dan een stukje op lopen door de winkel en bepalen of het goed zit.

Het voordeel van een fysieke winkel is ook dat je hier vaak de voetjes van de kinderen op kunt laten meten. Je weet dan preciezer welke maat ze nodig hebben.

Kinderen

Webshop

Tegenwoordig kun je ook shoppen bij tal van webshops. De webshops hebben vaak hele mooie en duidelijke foto’s van het aanbod op de site staan. Zo krijg je een goed beeld van de schoenen. Een mooi voorbeel hiervan is de Shoesme webshop. Dit is een webshop met een groot aanbod kinderschoenen. Ook hier vind je meer informatie over de schoenen en hoe je de beste maat schoen kiest. 

Nadeel is wellicht dat je niet kunt passen. Maar het retourbeleid is vaak goed waardoor je zonder problemen de schoenen weer kunt ruilen. En dat allemaal gewoon vanuit huis. Dit scheelt je een aantal ritjes en tijd.

Welke schoen?

Dan moeten er natuurlijk nog schoenen gekozen worden. Laat je kinderen aangeven wat ze mooi vinden. Als je gaat beslissen voor je minderen, dan belanden de schoenen wellicht in de kast omdat ze niet mooi gevonden worden.