Tuwallonie
Image default
Kinderen

Het leukste tafeltextiel online

Ben jij op zoek naar mooi tafeltextiel voor de tafel in jouw keuken, de eetkamertafel in de woonkamer of de tuintafel op je balkon of in de tuin? Dan kun je tegenwoordig online gemakkelijk slagen. Er zijn diverse webshops te vinden die tafeltextiel aanbieden. Let bij je aankoop wel op de levertijd. Je wil namelijk niet een complete maand wachten voordat je je tafelkleed eens in bezit kunt krijgen. Gelukkig leveren de meeste webwinkels vrij snel.

Eén van de grootste webshops in tafellinnen is Hiptafelzeil. Ze verkopen daar niet alleen tafelzeil, maar ook tafelkleden van andere materialen dan zeil. Denk hierbij aan katoen, polyester, linnen en papier. Hieronder gaan we de mogelijkheden stuk voor stuk met je doornemen.

Laten we beginnen met het linnengoed. Linnen is erg mooi voor op de tafel. Maar het kreukt behoorlijk. Daarnaast is het erg vatbaar voor vlekken. Hiptafelzeil heeft daar wat op gevonden. Zij verkopen namelijk linnen tafelzeil. Je moet hierbij niet denken aan plastic tafelzeil. Maar meer aan een linnen doek dat een speciale coating heeft gekregen waardoor het alle gemakkelijk gaat krijgen wat je met tafelzeil dus hebt. Vlekken trekken niet in de stof. Het tafelkleed is gemakkelijk met een vochtig doekje at te nemen en het kreukt niet. Het mooie van het gecoate tafelzeil is dat het tafeltextiel de looks en feelings van het echte linnen heeft weten te behouden.

Dat was het linnen goed. Nu door naar tafelkleden van katoen. Die zijn vaak niet zo duur. Wel vaak sterk. Maar een nadeel is dus wel dat vlekken die er tijdens het eten en drinken nog wel eens gemaakt worden, gemakkelijk in het materiaal trekken. Het enige wat je hier tegen kunt doen is het kleed zo nu en dan eens even in de wasmachine doen. Een voordeel van katoen is het feit dat het materiaal warm en sfeervol doet overkomen. Datzelfde verhaal geldt eigenlijk voor al het tafeltextiel dat gemaakt wordt van polyester. Het is niet vlekwerend, kan kreuken, maar mag daarentegen wel in de wasmachine.

Tafelzeil is een makkelijk materiaal. Je legt het op tafel en men kan eigenlijk knoeien wat ie wilt. Eventueel gemaakte vlekken gaan er met een doekje gemakkelijk uit en houden bijna nooit blijvende plekken na. Er is echter wel één uitzondering. Dat is namelijk dat vlekken van rode saus zoals spaghettisaus, rode sap van bieten en rode kool én kerriesaus niet uit je zeil gaan als je die niet razendsnel verwijderd. Wij raden eigenlijk altijd iedereen aan om op die momenten dat je dan een keertje één van deze dingen eet, je even een vochtige doek bij de hand houdt. Zo kun je nooit blijvende vlekken in je kleed krijgen. Verder poets je dus alle vlekken van zeil en is het dan ook erg hygienisch in gebruik. Dat geldt niet alleen voor tafelzeil met een printje, maar bijvoorbeeld ook voor doorzichtig tafelzeil. Een nadeel van het gebruiken van zeilen is misschien wel dat het niet in de wasmachine mag. Maar eigenlijk is dat ook niet nodig omdat je het met een doekje altijd wel schoon kunt houden.