Tuwallonie
Image default
Kunst en Kitsch

Mooie schilderijen tegen een aantrekkelijke prijs

Soms kom je ergens binnen en wordt je aangetrokken tot een bijna levende afbeelding. Een wanddecoratie die meer diepte, meer intensiteit en daardoor meer uitdrukking heeft dan je zou verwachten. Of het nu om een foto van de natuur, dieren, een stadsgezicht of een portret of andere kunstuiting gaat, je kijkt naar een plexiglas schilderij. Deze bijzondere manier van presenteren geeft een heel persoonlijke beleving van het kunstwerk en verhoogt de luxueuze sfeer in iedere ruimte, ook bij jou thuis.

Fantastische beleving

Een plexiglas schilderij onderscheidt zich door de presentatie. De haarscherpe fotoafdrukken achter acrylaat, oftewel plexiglas van wel vijf millimeter dik, optioneel afgewerkt met dibond, een aluminiumplaat waardoor de foto nog beter tot zijn recht komt en het plexiglas schilderij nog sterker en duurzamer maakt, geven het een luxe uitstraling. Het plexiglas schilderij kan met een aluminium ophangsysteem aan de muur bevestigd worden zodat het lijkt of het tegen de muur zweeft. De afbeelding die voor het plexiglas schilderij gekozen wordt komt daardoor nog meer tot leven en wordt nog meer een onlosmakelijk onderdeel van de inrichting.

Natuurlijk zijn er andere ophangmogelijkheden, zoals een lijst of kan er gekozen worden voor een matte uitvoering, zonder dat de bijzondere eigenschappen van een plexiglas schilderij aangetast wordt. Kleuren blijven intens, de diepte duizelingwekkend bij vooral natuur- en urbanfoto’s en het licht speelt zijn eigen spel dwars door het acrylaat heen. Waar het plexiglas schilderij ook hangt, de omgeving speelt altijd mee in de beleving en de invloed van zon of wolken laten steeds een ander kunstwerk zien. Plexiglas schilderijen zijn veel sterker dan glas en een stuk lichter in gewicht, UV bestendig en kunnen daardoor gewoon in de volle zon, of zelfs buiten opgehangen worden.

Persoonlijke luxe

Een plexiglas schilderij kan geleverd worden in zo goed als iedere afmeting die je wilt, groot of klein. Naast de standaardmaten kan een plexiglas schilderij ook op maat geleverd worden, mits de afbeelding geschikt is voor dat afwijkende formaat. Het mooie van een plexiglas schilderij is dat het niet snel te groot is, wel al vlug te klein. Door de ragscherpe presentatie worden details zichtbaar, details die het beste tot hun recht komen wanneer de afbeelding wat groter gekozen wordt. Het is belangrijk goed te kijken naar de plek waar het plexiglas schilderij komt te hangen en daar het maximale uit te halen, maar ook een wat kleiner formaat van het sprankelende plexiglas schilderij heeft invloed op de ruimte.

Je eigen stijl

Het bijzondere aan dit type kunstwerk is dat er zoveel verschillende soorten afbeeldingen zijn waaruit je kunt kiezen dat het bijna niet anders kan of er zit iets bij wat in jouw interieur past, of juist jouw eigen smaak is. Want wanneer je een afbeelding kiest die je gewoon mooi vindt, zonder met de inrichting rekening te houden laat je een eigen persoonlijkheid zien. En dat is nu zo mooi aan een plexiglas schilderij. Je eigen smaak op een luxueuze manier presenteren geeft al snel een bijzondere uitstraling aan je interieur, het onderstreept wie jij bent, wat jou beweegt en door de prettige prijsstelling kun je tussentijds nog eens van afbeelding wisselen.