Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Maatregelen die we ook na de pandemie graag behouden

Maatregelen die we ook na de pandemie graag behouden

 Eind 2019 kregen we voor het eerst te maken met het Corona virus. En in maart 2020 raakte de eerste mensen in Nederland. Sindsdien voert  de overheid steeds nieuwe strenge maatregelen in om meer verspreiding van het virus te voorkomen. Hoewel de meeste nieuwe regels men als zeer vervelend ervaart, zitten er ook een aantal tussen waarvan men toch stiekem hoopt dat die ook na de pandemie blijven gelden.

 

Hygiëne

Winkelen voor de pandemie zag er anders uit dan nu het geval is. Iedereen herinnert het zich vast wel nog toen we zonder enige problemen een winkel in en uit konden lopen. Nu is dat al ruim een jaar niet meer hetzelfde. Bij de ingang van vrijwel alle panden staat tegenwoordig een desinfecterend schoonmaakmiddel klaar om producten of je handen mee schoon te maken. Het scheelt heel veel ziektes als dit soort hygiëne maatregelen ook  na de pandemie in acht worden genomen.

 

Blijf op afstand

Soms komen mensen gewoon te dicht bij je staan. Dat komt in allerlei soorten situaties voor. Tijdens een gesprek bijvoorbeeld of wanneer je in de rij staat in de winkel. Door de pandemie is men in ieder geval genoodzaakt om op minimaal een anderhalf meter afstand te staan van anderen. En dat is precies wat de maatschappij ook na de Corona Ciris wil zien.

 

Raak mij niet aan

Desinfecterende schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat winkels  netjes en schoon blijven. Maar is dat wel effectief als anderen je blijven aanraken? Handen schudden is al een jaar niet meer toegestaan. Waarom dit ook na de pandemie erg  fijn zou zijn heeft alles te maken met het feit dat handen de meeste schadelijke bacteriën opnemen van heel het lichaam. Elkaar een hand schudden is een manier om vertrouwen te winnen bij de ander en om op een sociale manier een gesprek te starten of te eindigen. Maar als hygiëne het belangrijkst is, dan doe je dat ook na Corona liever niet.

 

https://www.fayon.nl/