Tuwallonie
Image default
Auto's en Motoren

Chiptekort in de autobranche; hét moment om jouw auto te verkopen?

We leven momenteel in een vrij bizarre maatschappij. Zo hebben we te maken met de naweeën van de coronapandemie, met een behoorlijk hoge inflatie én met flinke tekorten. Zo is er een tekort aan papier, aan hout én aan chips. Het gaat hierbij niet om de chips die je kunt eten, maar om de chips waarvan er tientallen in een auto gestopt worden.

Juist door het chiptekort lopen autofabrikanten tegen flinke problemen aan. Zij zijn niet meer in staat om de gewenste hoeveelheid auto’s te produceren, puur omdat er te weinig chips hiervoor zijn. Dit chiptekort is ook van grote invloed op de occasionmarkt.

Stijgende prijzen van occasions

Door het chiptekort is er eigenlijk te weinig aanbod momenteel. Aangezien de vraag nog steeds vrij groot is, zijn occasions behoorlijk in trek. Jouw auto verkopen is daarom prijstechnisch interessant; je kunt nu voor jouw auto een relatief hoog bedrag vragen. De kans dat je dit hoge bedrag voor de auto gaat ontvangen, is daarbij ook nog behoorlijk groot.

Bijkomend voordeel: je raakt jouw occasion waarschijnlijk heel snel kwijt. Veel partijen zijn naarstig op zoek naar occasions, puur omdat zij hier geld mee kunnen verdienen. Daar kun jij – als verkoper van een occasion – uiteraard mee van profiteren.

Blijvende vraag naar auto’s

De verwachting is dat de vraag naar auto’s onverminderd hoog blijft. Dit komt onder meer door de coronapandemie; lang niet iedereen vindt het meer prettig om nog met het openbaar vervoer te reizen. Daarnaast kunnen mensen dus niet meer bij een autodealer terecht voor een nieuwe auto. Ja, het is mogelijk, maar dan moet je wel rekening houden met een leverperiode van ongeveer 1 jaar. 

Al met al dus voldoende reden om eens naar de verkoop van jouw auto te kijken. Wil jij de verkoop van jouw auto zo snel en netjes mogelijk afhandelen? Dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen via Ikwilvanmijnautoaf.be. Deze partij doet een prima bod op jouw auto en haalt de auto vervolgens spoedig bij je op. Je hebt hierdoor helemaal géén omkijken naar de verkoop van jouw auto.

Gerelateerde artikelen

Een auto ongeluk, wat nu?

Een gebruikte Peugeot koop je in Brugge

Beschadigde voorruit: vervanging of reparatie?