Tuwallonie
Image default
Auto's en Motoren

Hoe werkt de laadpas?

Je bent een kleine ondernemer of een zelfstandige en je hebt een elektrische auto of een hybride wagen. Voor je zakelijke afspraken, maar ook voor je privévervoer ben je in grote mate afhankelijk van je auto. Misschien heb je thuis al een laadpaal laten installeren, wellicht ben je voor het opladen van je auto aangewezen op publieke laadpalen. Het is altijd een heel gedoe om je ritten zo in te plannen dat je nooit zonder accuvermogen komt te zitten. Wil je meer zekerheid, gebruiksgemak en rust? Denk er dan eens over om een laadpas aan te schaffen. Uiteraard wel van een leverancier met een groot netwerk aan beschikbare laadstations. 

Duurzaam rijden, met nog wat kinderziektes

Je bent helemaal om. Je bent er net als velen van overtuigd dat we af moeten van fossiele brandstoffen en dat elektrisch rijden de toekomst heeft. Nu zitten we nog in een overgangsfase. Laadpalen schieten gelukkig als paddenstoelen uit de grond, maar het komt nog té vaak voor dat je je ritten zo moet plannen dat je onderweg genoeg oplaadmogelijkheden hebt. Wat jij nodig hebt is een universele laadpas waarmee je bij vrijwel elk laadstation je auto kunt opladen. Een laadpas is een hele uitkomst. Er is al een netwerk van maar liefst 200.000 laadstations, in binnen- en buitenland. Dat is echter niet alles. Een laadpas kan zoveel meer dan alleen maar het mogelijk maken van comfortabel opladen.

Extra mogelijkheden van rijden met een laadpas

Je wil je reiskosten goed in beeld hebben en goed overzicht houden op je uitgaven en de btw die je moet afdragen. De maandelijkse facturen van de leverancier van je laadpas geven je veel gemak. Je ziet in één oogopslag wat je gereden hebt en hoeveel de kosten daarvan zijn. Ook is je btw uitgesplitst, zodat btw-aangifte een peulenschil is. Heb je een hybride auto, dan zul je ook wel eens fossiele brandstoffen willen tanken. Je kunt je laadpas van Travelcard hiervoor geschikt maken. Bij je laadpas krijg je bovendien een app waarmee je eenvoudig je routes plant en waarop je exact kunt zien waar de dichtstbijzijnde laadstations zijn. Rij je internationaal, dan is deze app helemaal interessant. Immers, Travelcard heeft wel een Europees netwerk, maar dit netwerk is niet in elk land even uitgebreid. Het kan dus voorkomen dat je in bepaalde landen je route goed in de gaten moet houden.

Nog meer voordelen van je universele laadpas

Misschien heb je thuis of op kantoor ook de beschikking over een laadpaal. Deze kun je definiëren in je Travelcard app en het verrekenen gaat vervolgens geheel automatisch. Nog even je auto wassen voordat je naar een belangrijke afspraak gaat? Afrekenen gaat gewoon met je laadpas. Is je afspraak in een stad waar het wel zo slim is om je auto in een buitenwijk te parkeren? Parkeerkosten en kosten van openbaar vervoer kun je in principe ook met je laadpas afrekenen, maar ook de tolwegen. Heb je mensen in dienst die een auto van de zaak rijden? Met een laadpas is het declareren van reis- en verbruikskosten door je personeel snel en overzichtelijk geregeld.