Tuwallonie
Image default
Banen en opleidingen

Facebook gebruiken als marketing kanaal voor vacatures

Binnen social media zijn er geen directe marketing regels. Je bent als bedrijf vrij in het posten wat je wilt, zolang het binnen de facebook policies blijft. Als bedrijf maak je een bedrijfsprofiel aan op facebook, zodat je reclame kan maken voor je bedrijf. Dit is namelijk verboden op een persoonlijk profiel. De posts die je op social media doet zijn meestal afgestemd op de dienst die je aanbiedt.

Op facebook is het belangrijk dat je als bedrijf goede content, maar ook veel content plaatst. Door regelmatig interessante en leuke artikels te plaatse op facebook, geraken mensen geïnteresseerd in je pagina en blijven je zo ook langer volgen.

Volgens onderzoeken is het aangeraden om 3 tot 5 keer per dag te posten. Om interessant te blijven is gevarieerd posten belangrijk. Dit is geen gemakkelijke job, en daarom is een team van marketeers zeker aan te raden. Social media wordt alsmaar meer populairder. Ook rekruterings software zoals Vindazo gebruiken facebook om de vacatures van klanten op te plaatsen. Facebook wordt dus voor vele doeleinden gebruikt en beschikt nog over veel mogelijkheden in de toekomst.

Onthoud dat je op social media vrijheid hebt, en houd het dus niet alleen bij verkoop achtige posts. Je wilt populariteit en awarenes creëren. Stel vragen, geef tips en zorg voor content dat je publiek interessant en leuk vind.

Als u geïnteresseerd bent in een ratio waar je je aan kan vast houden. Dan is het aan te raden om 1 van de 5 posts commercieel gericht te maken. Je bent tenslotte een bedrijf dat wilt verkopen, dus dit mag je ook zeker niet vergeten.

Nu is het de tijd om als bedrijf de terreinen van social media te betreden, en maak je bedrijf net dat tikkeltje bekender.

Hoe maak je een social media strategie?

 

 

https://www.dergatsjev.be/2018/04/facebook-gebruiken-als-marketing-kanaal.html