Tuwallonie
Image default
Hobby en vrije tijd

Ballonvaart Sint-Niklaas meemaken

Ballonvaart in Sint-Niklaas Heb je ook al eens gedacht aan een ballonvaart Sint-Niklaas. Ik heb met mijn partner gekozen voor een firma uit Sint-Niklaas, namelijk C-Air ballonvaarten. Dit waren zeer professionele mensen die ons een unieke ervaring  hebben gegeven waar we nog jaren over zullen napraten.

Wij zijn opgestegen vanop de grote markt en dit was een fantastische ervaring. Zelf ben ik niet van Sint-Niklaas, maar van Nieuwkerken. Toch koos ik voor een ballonvaart Sint-Niklaas. We hadden uitzicht over Lokeren, Zele, Wachtebeke, Waasmunster en Stekene. De ballonvlucht op zich duurde 1 uurtje gevolgd met een glaasje bubbels en een unieke balloncertificaat.

 

Voorbereiding van een ballonvlucht Sint-Niklaas

De dag van de ballonvlucht heeft de piloot mij rond de middag opgebeld om het weer te bespreken. Het was een magnifieke dag dus de ballonvlucht kon doorgaan. Wij spraken af op de grote markt in Sint-Niklaas, mijn vriendin wist toen nog van niets.

De moment de Jeep met de aanhanger op de grote markt reden begon de stress bij haar toe te nemen, ze heeft namelijk hoogtevrees. De piloot heeft haar hierbij goed bijgestaan en haar voldoende uitleg gegeven over het ballonvaren en wat dit allemaal inhoudt. De grondcrew begon ondertussen met de voorbereiding van de luchtballon, waarna de piloot alles nog goed heeft gecontroleerd. Na een half uurtje werk kwam het immens gevaarte van 5000 m³ lucht boven ons hoofd te hangen.

 

Uitzicht tijdens een ballonvaart

Wij stapten in en binnen een kwartiertje bevonden we ons in het luchtruim. We klommen door naar een hoogte van 1000 meter hier hadden we een overzicht over het prachtige Waasland. (Lokeren, Wachtebeke, Waasmunster, Zele, Sint-Niklaas, Berlare)

In  de verte hadden we zelf een prachtig uitzicht tijdens de ballonvaart over Antwerpen, Brussel en Gent. Het uurtje vloog voorbij, letterlijk en figuurlijk. 😊

Landing ballonvlucht Voor de landing had ik het meeste schrik, achteraf bekeken was dit niets om schrik van te hebben. Na de landing en een unieke ballonvlucht was het de tijd voor een authentieke ballondoop en een glaasje bubbels. Dit was een vlucht die ik en mijn vriendin niet snel zullen vergeten. Kortom wil je deze unieke ervaring ook eens beleven. Neem dan contact op met C-Air ballonvaarten.

 

https://www.cair-ballonvaart.be/ballonvaart-sint-niklaas/