Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Wat kan KLM voor je betekenen, veel meer dan dat je denkt!

De vierde grootste luchthaven van Europa, Schiphol Airport, heeft verschillende prijzen gewonnen voor de faciliteiten en activiteiten die het biedt. Voordat je naar het centrum van Amsterdam gaat, kun je in het Rijksmuseum Schiphol even pauzeren om schilderijen van Nederlandse meesters te bewonderen, in een echt Fokker-vliegtuigje kijken of ontspannen aan je stedentrip beginnen in een van de kuuroorden op de luchthaven – aan jou de keuze. Of als je niet kunt wachten om naar je appartement in Amsterdam te komen, dan kun je gebruik maken van een auto service. Hier vindt je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om vanaf Schiphol het centrum van de stad te bereiken.

Auto service: Taxi

Als je haast hebt of gewoon het gemak wilt hebben om rechtstreeks naar je deur te worden vervoerd, is een taxi de beste optie. Op Schiphol kunt je kiezen om een taxi te nemen met andere mensen (gedeeld vervoer) of met je eigen groep (privévervoer). Een taxirit naar het centrum van de stad is echter vrij duur, aangezien je ongeveer € 40 tot € 50 betaalt. Als je toch de eenvoud van het nemen van een taxi wilt, kunt je een taxi nemen voor de aankomsthal van Schiphol, de officiële taxistandplaats van de luchthaven.

Luchthaven Transfer met een private auto service

Als je voor het eerst op Schiphol vliegt en je wilt het gemak van iemand die op je wacht als je eenmaal geland bent, dan is een privé-luchthaventransfer voor je de perfecte oplossing. Voor ongeveer dezelfde prijs als een taxi kun je in stijl en comfort naar het centrum van de stad komen. De chauffeur wacht je op bij de aankomsthal met een naambordje en helpt je met je bagage naar het voertuig. Het nemen van een prive auto service is ook ideaal als je van plan bent op reizen buiten de stad, waar geen openbaar vervoer gaat voor je zal weten de bestuurder weet waar te gaan en zal de kortst mogelijke tijd duren.

Trein

De trein naar het centrum van de stad is de meest handige reismogelijkheid, zowel qua comfort als qua snelheid. De treinreis naar het centrum van Amsterdam duurt slechts 15 tot 20 minuten. Het treinstation van Schiphol ligt direct onder de luchthaven en treinen rijden 24 uur per dag. Van 06:00 tot 00:00 uur vertrekken er meerdere keren per uur treinen. s Nachts, van middernacht tot 12.00 uur tot 06.00 uur, rijdt er maar één trein per uur. Wil je een meer gedetailleerd overzicht van je treinreis, dan kun je altijd de dienstregeling raadplegen op de officiële website van de NS. Houd er rekening mee dat Amsterdam Centraal Station niet de enige bestemming is waar de NS-treinen naartoe rijden, want ze rijden ook naar de buitenwijken van de stad, zoals Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Amstel. Een ticket voor een enkele reis kost € 3,30 en € 7,80 voor een retourreis van dezelfde dag (hoewel je die waarschijnlijk niet nodig hebt als je een paar dagen op vakantie in de stad bent).