Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Alternatieven voor boeken

Wordt jij er ook zo moe van, van dat lezen van al die boeken? Als je dan ’s avonds in bed gaat liggen en een boek open slaat, dat je dan binnen een par tellen ligt te snurken bovenop dat boek? En dat je dan ’s ochtends verwilderd wakker wordt en er allemaal bladzijdes gekreukeld zijn? Dan heb ik misschien wel een aantal oplossingen die jij wel aantrekkelijk zal vinden. Ben je benieuwd? Lees dan gewoon verder!

 

Veel mensen lezen boeken, omdat ze vermaakt willen worden, omdat ze willen ontsnappen aan het hier en nu, omdat ze in het leven van iets of iemand anders willen stappen. Andere mensen lezen boeken, omdat ze de informatie die daar in staat graag tot zich willen nemen. Dat zijn eigenlijk de twee voornaamste redenen om een boek op te pakken en te lezen: vermaak en informatie. Als jij denkt dat boeken de enige twee manieren zijn om dat te krijgen, dan heb je het mis.

 

Heb je er bijvoorbeeld al wel eens over na gedacht om de radio aan te zetten? Door naar gratis radio luisteren, bijvoorbeeld op het internet of in de auto, krijg je ook een hele hoop vermaak en informatie binnen. Dat vermaak is dan vaak in de vorm van liedjes waar je op los kan gaan, en die informatie krijg je dan bijvoorbeeld via het nieuws dat wordt voorgelezen of via praatprogramma’s waar allerlei interessante mensen aan het woord komen. Waarschijnlijk heb jij geen echte radio meer in huis, maar je kan ook zonder problemen on line radio luisteren. Een anderen plek waar je beide vermaak en informatie kan vinden, is op de televisie. Net als op de radio, kan je daar uitkiezen wat je wil zien en zo kan je bepalen wat voor informatie en vermaak je te zien krijgt.

https://www.radioguide.fm/