Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Het verschil tussen het toekomstbeeld van de 90s en nu

De toekomst. Een droom van velen, een droom die heel dichtbij lijkt, maar toch heel erg ver weg. Het is niet voor niks de toekomst. Mensen krijgen de gekste ideeën als ze denken aan de toekomst, en hoewel de ideeën zijn veranderd over de jaren heen, is de gekte niet veranderd. In de toekomst is alles mogelijk, geloven heel veel mensen. In de 90s zag het toekomstbeeld er heel anders uit dan nu. Het leven was toen ook anders, want technologie begon net op te komen, dus het was een heel nieuw iets. De dromen die mensen toen hadden waren heel erg ver gezocht, en het ideale toekomstbeeld werd gecreëerd. Dit toekomstbeeld kan je hieronder lezen.

In de 90s, technologie was net zijn weg aan het maken in de wereld. De eerste supercomputer was al er voor uitgevonden, waar je heel makkelijk de eerste video game kon spelen. Dit was pong. Pong is nu misschien een simpel spelletje, maar toen was het alles. Nog nooit eerder was het de mensheid gelukt om een spel voor vermaak op het beeldscherm te hebben. Door deze plotselinge veranderingen, was er veel hoop voor de toekomst. 30 jaar later moest de toekomst er zo uitzien: heel veel wolkenkrabbers, vliegende auto’s en eigenlijk technologie die de wereld overnam. Ook wat realistische beelden werden voorspeld: tablets, en super goede zorg, met ziekenhuizen die veel apparatuur hebben die technologisch ontwikkeld zijn. Ook computers waren ontwikkeld. Een kozijn op maat maken via internet zou geen probleem zijn, net als raamkozijnen kopen via het internet.

Nu is ons toekomstbeeld heel erg anders. Vliegende auto’s zit er niet meer in, het enige waar de mensheid vandaag de dag aan kan denken is de klimaatverandering en, om het zo maar te zeggen: het einde van de wereld. Door het gebruik van broeikaseffecten, die toenemende rampen en de ziektes die zich verspreiden bij de mensheid, geloven veel mensen dat er geen toekomst is. Geen verre toekomst, in ieder geval. De nabije toekomst ziet er voor veel mensen uit als technologische communicatie, realistische spellen, en telefoons die bijna net zo groot zijn als een tablet en net zo dun zijn als haar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://directeenkozijn.nl