Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Weetjes rondom de kersttrui

De kersttrui valt niet alleen op kerst te dragen. De kersttrui heeft tenslotte zijn eigen dag in Nederland. Namelijk de 14e van december. Naast beide gelegenheden valt de kersttrui de hele maand december en lang daarna te dragen. De truien worden elke keer steeds meer aangetrokken. Zo doen zelfs de mensen die er jaren lang van verafschuwde eentje aan. Of dat komt eventueel in de komende jaren wel. De foute kersttrui is van de term lelijk naar een fashionkleding stuk verandert. De trui is zelfs zo populair onder de mensen geworden, dat het meer wordt gedragen dan een net pak of een simpele overhemd. Dit is niet zo gek… De kersttrui is immers makkelijk aan te trekken, bezorgt voor warmte en zit erg comfortabel. Maar nu de belangrijke vraag, wat is eigenlijk de oorsprong van deze trui?

 

De kersttrui zelf bestaat als sinds de jaren vijftig / zestig. Toen was het uiteraard niet verkrijgbaar in de winkels, maar werd zelfgebreden. Toen was het namelijk een cadeau om weg te geven. Vaak waren dit dan ook de oudere dames die dit gaven aan hun kleinkinderen/kinderen om aan te doen tijdens de feestdagen. De kinderen en kleinkinderen moesten dan de trui aandoen waar de gehele familie bijstond. Dit werd dan ook onder mannen verafschuwd. Na de kerstdagen werd de trui dan ook gauw weg gestopt en alleen gedragen wanner de maker weer op bezoek is. Tegenwoordig zijn de truien veel extremer en drukker met een printje waar het vroeger een simpele wollen en jeukende trui was.

 

De mannen kerstruien zijn tegenwoordig in de gekste printjes te verkrijgen waar vrouwen kerstruien wat meer ingetogen is. Daarom halen veel vrouwen uniseks truien waardoor ze de lelijke kersttruien competitie kunnen winnen. Kortom is een kersttrui erg leuk om te dragen en wordt het als een attent cadeau ervaren.

https://www.uglyxmas.be/be_nl/