Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Burn outs tijdens de recessie

Na jaren van economische voorspoed gaat het helaas nu weer wat minder goed. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de uitbraak van het COVID 19 virus, waardoor de economie grotendeels stil kwam te liggen. Mensen moesten zoveel mogelijk thuis blijven en velen verloren hun banen. Deze beide factoren zorgde ervoor de men veel minder geld begon uit te geven. Dat zorgde er weer voor dat nog meer mensen hun baan verloren. Door deze vicieuze cirkel werd de recessie in werking gesteld en nu is het zeker dat er een economisch zware tijd aankomt.

Dit kan voor veel problemen bij mensen zorgen. Werkloos zijn kan een groot effect op je leven hebben. Niet alleen moet je nu zien te leven van een uitkering, je moet ook op zoek naar nieuw werk. Dat kan allemaal best eng zijn en voor grote druk op je privéleven zorgen. Maar de mensen die wel door moeten werken, alleen met minder collega’s om de werkdruk wat te verlichten, hebben een groot probleem hiervan tot gevolg; verhoogde stress. Want zij moeten ineens veel meer doen dan eerst, en dan hebben ze ook nog eens de onderliggende angst ontslagen te worden wanneer het nog slechter gaat met de economie. Vandaar dat burn outs veel voorkomen in tijden van recessie. Maar wat kun je nu eigenlijk doen als je zo’n burn out hebt?

Het is het allerbelangrijkste dat je professionele hulp zoekt. Met een burn out kun je makkelijk een jaar of 2 thuis zitten, omdat je niet in staat bent om te werken. Vandaar dat het belangrijk is dat je zo vroeg mogelijk contact opneemt met een psycholoog bij jou in de buurt, bijvoorbeeld psycholoog zoetermeer. Dan kun je samen op zoek naar een oplossing en de juiste burn out behandeling. Zodat je weer zo snel mogelijk je goed voelt en weer lekker aan de bak kunt!

https://piekerpoli.nl/