Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

E-girls

Mode is een circulair iets. Het vernieuwt nooit helemaal, maar pakt dingen terug uit het verleden, waardoor de cirkel weer rond gaat. We hebben dit in het verleden vaker gezien. Zo raakten eind 19e eeuw de pasvormen van de jurken van half 18e eeuw weer in de mode. En zagen we dat bijvoorbeeld het haar in een pony dragen, elke 20 jaar weer terug lijkt te komen. Maar er is op het moment ook weer een trend aan het terugkomen, die niemand had verwacht.

Dit is namelijk de emo trend. Van 2005 tot 2008 was een donkere kledingstijl helemaal in de mode. Ook in de muziek was deze trend te merken. Veel rock muziek was in deze tijd in stijl, zelfs punk werd op de radio gedraaid. Hier paste veel zwarte kleding bij, veel gescheurde kleding en kleine accenten van kleur. Het haar was weer het totaal tegenovergestelde. Dat was namelijk fel gekleurd in de onnatuurlijkste kleuren.

Dit is langzaamaan uit de mode geraakt. En eigenlijk niemand droeg deze stijl nog de afgelopen paar jaar. Niemand droeg meer een Armkous, alle nog als Therapeutische elastische kous, tegen ziektes als een Lymfoedeem. Maar dit is veranderd sinds een paar maanden. Er is een stijl die hier een beetje op terug pakt. Dit is de e-boy of e-girl stijl. Zij doen hun make up op eenzelfde manier, alleen dan iets natuurlijker. Hun doel is er zo jong en onschuldig uit te blijven zien. Hun haar verven ze ook in felle kleuren, maar dan niet helemaal, alleen kleine lokken. Ook zij dragen veel zwart, maar combineren het dan weer met schattige accenten, bijvoorbeeld roze dingetjes. Ze zijn dus eigenlijk de zachte, iets rustigere opvolger van de emo’s. Het zijn ook andere mensen. Waar emo’s vaak de buitenbeentjes waren, zijn de e-girls vaak de populaire mensen.

https://www.lymphedivas.eu/