Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Uit huis gaan

Je herkent het wellicht wel. De vrouw van het huis wordt verantwoordelijk gesteld voor de inrichting van het huis. Zij doet dit dan ook met veel liefde, moeite en aandacht. Wanneer het huis dan helemaal klaar is, ziet het er prachtig uit. Maar het is wel een beetje vrouwelijk. De tinten zijn allemaal licht en vrolijk, de sfeer is romantisch en er is niks industrieels of robuusts aan te ontdekken. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar als je dan als zoon op kamers gaat en helemaal in je eigen kleine huisje gaat wonen, wil je dit hoogstwaarschijnlijk wel anders doen dan je moeder of zus die het ouderlijk huis heeft ingericht.

Mannen zijn vaker fan van donkerdere kleuren, in sterk contrast. Daarnaast worden draden, buizen en soortgelijke dingen minder verhuld, wat het interieur een iets meer industriële look geeft. Daarnaast hoeft niet alles perfect afgewerkt te worden. Als dat niet gebeurt, geeft  dat juist een robuust uiterlijk.

Daarnaast zul je misschien ook voor andere meubels kiezen. Waar thuis waarschijnlijk een grote eetkamertafel in de tafel staat, zodat iedereen elkaar aan kan kijken tijdens het eten, hoef je dit natuurlijk niet in je eigen huisje te doen, vooral als je alleen woont. Dan kan je ook gewoon een salon tafel, een soort hoge tafel neerzetten en daar barkrukken aan plaatsen. Dan kun je toch met meerdere mensen, bijvoorbeeld eventuele gasten, aan het diner zitten, maar neemt het minder ruimte in beslag en lijkt het iets informeler.

Maar wat we ook vaak zien is dat er wel kleine dingen van het ouderlijk huis worden overgenomen. Iedereen heeft wel eens last van heimwee en wat helpt daar nou beter tegen dan dingen die je aan huis doen denken. Dus vaak zien we dat kleine dingen wel van huis worden overgenomen, al is het maar een foto of een beeldje.

https://www.nouvez.nl/