Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Schiphol groeit te hard

Schiphol is een van de drukste vliegvelden in de wereld. De ligging van het vliegveld is extreem gunstig voor veel vluchten. Door de gunstige ligging blijft Schiphol maar groeien en groeien. Nieuwssite nu.nl meldt dat dit moet stoppen. De tweede kamer is het niet met elkaar eens over de groei van het vliegveld. Het is belangrijk voor de economie zegt de ene helft maar de andere helft vindt de uitstoot van de fijn stoffen een groot probleem.

Niet alleen het stikstof is een groot probleem wat bij Schiphol speelt. Het blijkt namelijk ook dat de veiligheid van de passagiers niet altijd gewaarborgd kan worden. Dit komt de extreme drukte die er op Schiphol is. Elke 30 seconden stijgt er wel een vliegtuig op en per dag zijn er ongeveer 600 vluchten per dag. Schiphol mag eigenlijk 360.000 vluchten per jaar door laten komen maar nu komen er jaarlijks 500.000 vluchten binnen. En een deel van de tweede kamer wil de vluchten met 10 procent laten groeien.  Hoe meer vluchten er dus komen des te groter een ongeluk kan gebeuren. Bizar nieuws zoals dit wil je niet in de krant lezen en kan beter voorkomen worden.

D66 en de ChristenUnie hebben de Onderzoeksraad van Veiligheid gevraagd om een nieuw rapport te maken waar de veiligheid van Schiphol besproken wordt. VVD en de CDA zijn het hier niet over eens en zijn bang dat dit de groei van Schiphol zal remmen. Volgens Dijkstra leidt dit tot vertraging. Volgens de andere helft van de kamer verdiend de veiligheid van Schiphol meer aandacht. Een ongeluk is natuurlijk het laatste wat er moet gebeuren. Daarom is het slim om toch Schiphol te onderzoeken op haar veiligheid. Want als Schiphol gaat groeien met 10 procent moeten ze wel zeker weten dat alles goed gaat. Een deel van de drukte is al afgenomen dankzij Lelystad Airport maar dit is niet genoeg om maximale veiligheid te bieden.

https://www.redactie24.be/