Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Tips voor afrijden

 

Afrijden is spannend. Of het nou de eerste of de tiende keer is, de meeste mensen voelen zich best een beetje gespannen. Dit is natuurlijk helemaal normaal. Toch zult u vaak beter rijden als u ontspannen bent, maar het kan moeilijk zijn te ontspannen als u zoiets groots op de planning heeft staan. Om uw kans op slagen zo hoog mogelijk te maken heeft Rijschool Uniek wat tips opgesteld waarmee u kunt ontspannen.

 

Kalmerende tips

We beginnen met een aantal tips die u kunt gebruiken om te relaxen voor het afrijden zelf. Een van de beste tips is dat u net voor het afrijden nog een rijles kunt inplannen. U bent dan als het ware al opgewarmd voor het afrijden en kunt al even tot rust komen in de auto. Naast het plannen van een rijles kunt u bijvoorbeeld een kop lekkere thee of uw favoriete snoep meenemen. Een derde tip is om even te gaan zitten en in uw hoofd te bedenken hoe u de auto gaat besturen. Professionele coureurs doen dit voor elke race omdat het hen helpt gefocust en relaxed te zijn.

 

Vocaliseren van beslissingen

Tijdens het afrijden zelf kunt u een aantal dingen toepassen om beter over te komen en ook een hogere kans op slagen te hebben. Zo kunt u alles wat u doet vocaliseren. Bijvoorbeeld waar u heen kijkt en waarom u bepaalde beslissingen neemt. Als u bijvoorbeeld kiest een oudere voetganger voorrang te geven waar dat niet nodig is moet u uitleggen waarom u dit doet. Dan wordt de beslissing beter beoordeelt.

 

De aller belangrijkste tip voor succesvol afrijden is om les te nemen bij een goede rijschool. Rijschool Uniek leert u al deze tips en nog veel meer. Plan gelijk een les in!