Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Tips voor het rijden met een camper

Met een camper rijden is niet heel gemakkelijk. Zeker niet als je het voor de eerste keer doet. Dus als je van plan bent om binnenkort voor het eerst een camperreis te maken, lees dan even verder.

Als eerste moet je natuurlijk aan een camper zien te komen, in de meeste gevallen wordt deze gehuurd. Er zijn tal van camperverhuursites te vinden op het internet. Als je een goede hebt gevonden ga je kijken naar de soorten en maten. Een grote camper heeft vanzelfsprekend het voordeel dat er veel ruimte is. Zeker als je met een groot gezin gaat is dit aan te raden. Het nadeel van een grote camper is weer dat je je niet zo makkelijk door de smalle Zuid-Europese straatjes manoeuvreert. Ook slurpt een grote camper wat meer benzine. Denk dus goed na waar je heen gaat en wat je nodig hebt en fijn vindt.

Vervolgens is het handig om een route uit te stippelen en de eerste campings alvast te reserveren. Al hangt dit natuurlijk ook af wat je zelf fijn vindt. Er zijn trouwens ook speciale camperplaatsen. Deze zijn over het algemeen iets eenvoudiger dan normale campings. Op camperplaatsen sta je alleen met andere campers, terwijl je op gewone campings ook gasten met andere kampeermiddelen treft. Voordat je gaat rijden is het aan te raden om alles even op te meten en wegen. Dit om vervelende verassingen te voorkomen. Verder moeten tijdens het rijden altijd alle kastjes goed afgesloten zijn, omdat er van alles uit kan komen vallen.

Tot slot de tip om een achteruitrijcamera draadloos aan te laten sluiten op de camper. Zeker als het een grote camper betreft en je nog weinig ervaring hebt is deze echt onmisbaar. In parkeren gaat zoveel makkelijker. Van Zwitserland is een expert op het gebied van achteruitrijcamera en die kunnen je zeker verder helpen. Voor meer informatie kunt u terecht op vanzwitserland.nl

http://www.vanzwitserland.nl/