Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Veilig thuis blijven wonen

We blijven steeds langer vitaal naarmate we ouder worden. Waar vroeger een leeftijd in de 50 of de 60 al als erg oud gezien werd, zijn die mensen nu nog gewoon full time aan het werk en kunnen ze vaak nog alles doen. Ze sporten nog, kunnen zich nog aanmelden voor het leger, ga zo maar door. Vroeger waren mensen van die leeftijd echt niet zo vitaal. Ze werden geplaagd door ziektes en gingen gebukt onder de gevolgen van hun arbeidsintensieve leven. Zij vereisten dus al heel snel intensieve verzorging van hun kinderen of van verzorgers in verpleeghuizen.

Dat is nu allemaal verleden tijd. Er lopen hele vitale zestigers, zeventigers en zelfs tachtigers rond. Die hoeven echt niet heel intensief verzorgd te worden en kunnen in verreweg de meeste gevallen gewoon lekker zelfstandig thuis blijven wonen. Maar dat betekent niet dat mensen van 70 nog in staat zijn precies hetzelfde te doen als mensen van 20. Dit is ook logisch, want het menselijk lichaam is er niet opgebouwd om zo lang vitaal te blijven leven. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de ouderen hulpmiddelen in en om hun huis krijgen, waardoor ze toch veilig kunnen wonen.

Bijvoorbeeld door hulpmiddelen badkamer te plaatsen. Een van de dingen in het huis waar ouderen nog al eens moeite mee hebben, is veilig douchen. Het is namelijk best wel gevaarlijk om te douchen in een douche die geen antislip laag heeft en een hoge opstap, als je niet meer de stabiliteit en flexibiliteit van een jong iemand hebt. Daarom is het belangrijk dat deze hulpmiddelen geplaatst worden in huis, zodat deze mensen zorgeloos kunnen leven. Dan zorgen we ervoor dat de zorg ontzien wordt, maar ook zeker dat de ouderen zelf ook de optie van hun voorkeur kunnen blijven kiezen, namelijk gewoon thuis blijven wonen.

https://lavicta.nl/