Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Nieuwe hobby

De lock down als gevolg van de COVID 19 crisis heeft ons leven ontzettend veranderd. Waar we normaal ons vermaak buiten de deur zoeken, in restaurants, clubs, sportclubs en parken, moeten we dat nu maar binnen zien te vinden. Dat is even wennen, want dan doen we eigenlijk nooit. We gaan ’s morgens vroeg naar ons werk, komen ’s middags laat weer thuis en voordat we thuis alle taken hebben gedaan en gesport hebben, is het eigenlijk haast al weer bedtijd. We zijn dus gewend erg druk te zijn. Maar nu hebben we geen reistijd. Als we, net als normaal, 8 uur werken, dan hebben we nog 8 uur van de dag over om in te vullen zoals we willen. En dat is heel veel tijd.

Veel tijd dus om leuke dingen te doen. Maar wat voor leuke dingen kun je nu doen als je nauwelijks naar buiten mag? Ten eerste kun je door middel van beeldbellen nog steeds met je vrienden en familie afspreken, waardoor het contact niet verwaterd en je je niet eenzaam gaat voelen. Daarnaast kun je ook samen online spelletjes spelen. En met een nieuwe toepassing van Netflix kun je ook eindelijk samen op afstand dezelfde film kijken.

Maar je hoeft natuurlijk niet altijd met anderen te zijn om je te kunnen vermaken. Dit is HET moment om een nieuwe hobby op te pakken. Neem bijvoorbeeld drumlessen! Dit klinkt misschien wat raar, maar is gelukkig gewoon mogelijk. Je zou namelijk verwachten dat alle muziekscholen dicht zijn, maar ze gaan gelukkig verder via het internet. Dan kun je dus Drumles online nemen. Dan zit je op een gezonde, veilige afstand van elkaar, maar hebben die leraren toch nog een inkomen en kun jij toch nog deze hobby oppakken. Het is dus zeker iets leuks om te overwegen.