Tuwallonie
Image default
Recreation / Autos

Vissen tijdens Corona

Vissen tijdens Corona

 

Tijdens de Corona crisis is er veel tijd over wegens de beperkte uitstapjes en hobby’s die gedaan kunnen worden. Daarom zijn mensen op zoek naar een nieuwe hobby of bezigheid. Het voordeel van deze periode is dat het lente is met vaak goed weer. Dit is de ideale periode om te gaan vissen. Want dit is niet alleen leuk en gezellig, maar het geeft ook nog eens rust en voldoening. Alleen wat heb je allemaal nodig om een goede setup te hebben om vis te vangen? In dit artikel zal besproken worden wat er nodig is voor een beginnende visser om aan te schaffen.  Welk materiaal je nodig hebt en waar je op moet letten.

De hengel

Het belangrijkste is natuurlijk de hengel waar gevist mee gaat worden. Maar welke hengel heb je nodig? Het ligt eraan welke soort vis je wilt gaan vangen. Zo kun je voor een karperhengel kiezen of voor een eenvoudigere hengel waar mee je kunt vissen met een dobber. Vaak zit er bij deze hengels al het een en ander aan materiaal bij dat je nodig zult hebben, zoals de dobber, vislijn, en dergelijke standaard benodigdheden. Er zit verschil in het soort dobber die je kunt kopen. Er zijn namelijk dobbers met het draad lang de dobber heen of door de dobber zelf gehaald. Het verschil zit hem dus in het aanlijnen van de dobber met het draad.

 

Viskist en voer

Naast het hebben van een goede hengel en dobber, is het ook erg handig om een goede viskist te hebben. Hier kun je al je spullen in kwijt zoals het voer, visdraad, dobbers en dergelijke benodigdheden.  Hier kun je al je spullen in opbergen op een comfortabele en overzichtelijke manier. Daarnaast is het belangrijk om te weten welk voer je gebruikt. Het meest populaire is het gebruiken van maden, daarnaast kun je ook simpel brood gebruiken. Ook mais, wormen en lokvoer wordt vaak gebruikt.

 

https://www.sportvisgigant.nl/